Main menu

Glasvezel internet snelheid

Met glasvezel internet kun je enorme snelheden behalen. Hierbij zijn echter meerdere factoren van belang. Zo moet al het apparatuur in je huis de beloofde snelheden kunnen behalen, want een oude laptop met een verouderde netwerkkaart kan meestal geen hoge snelheden aan. Ook moet je modem voldoen aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van dataverwerking. Zorg er verder voor dat je een goede versie van Windows hebt draaien zoals Windows 7 en dat deze niet traag is. Probeer je computer ook virusvrij te houden, want het kan zo zijn dat deze trager wordt en het niet grote hoeveelheden data kan verwerken. Zodra alles in je huis voldoet is het mogelijk om bijna de beloofde snelheid te behalen.

Het is belangrijk om te weten dat ook bij glasvezel de beloofde snelheid niet altijd behaalt wordt, echter zijn de verschillen minimaal. Het is dus niet zo dat je internet trager wordt naar mate je verder van een wijkknooppunt woont. Bij glasvezel spelen er andere factoren een rol en kun je altijd bijna de beloofde snelheid behalen. Daarom neemt het niet weg dat je bij bijvoorbeeld een 200 MB/s abonnement alsnog de beloofde snelheid bijna behaald en dus razendsnel kunt downloaden, internetten en dergelijke.

Glasvezel internet snelheidstest

Test je internet snelheid door op de volgende website een onnodig en onschadelijk bestand te downloaden. Hiermee is vervolgens de snelheid van je glasvezel internet te bepalen. Je komt te weten hoe snel je kunt downloaden, uploaden en wat je ping is. Doe nu de Speedtest.

Laatste nieuwsitems