Main menu

Gemeente Lansingerland tekent voor glasvezelnetwerk tot aan de voordeur

13 december 2008 – In 2009 wordt gestart met de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk naar woningen in de kern van Berkel en Rodenrijs.

Burgemeester Ewald van Vliet van de gemeente Lansingerland, KPN en Reggefiber ondertekenen hiertoe vandaag een overeenkomst. Reggefiber neemt onder de naam Glashart de aanleg van het glasvezelnetwerk voor haar rekening, KPN verzorgt de nieuwe innovatieve diensten gebaseerd op dit glasvezelnetwerk.

De gemeente Lansingerland is een van de eerste gemeenten in Nederland die de beschikking krijgt over een ultramodern glasvezelnetwerk tot aan de voordeur. De inwoners worden aangesloten op het nieuwe netwerk. Dit betekent dat er zichtbare graafwerkzaamheden worden verricht. Burgemeester Ewald van Vliet vertelt tijdens de ondertekening verheugd: “Dit ongemak weegt niet op tegen de enorme voordelen. De meeste huizen in Berkel en Rodenrijs hebben in de loop van volgend jaar toegang tot de vele mogelijkheden van glasvezel.” Het nieuwe net vormt een belangrijke impuls voor de economische en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen van de gemeente.

Glashart voorziet alle woningen kosteloos en zonder verplichting van een glasvezelaansluiting. Om dit te realiseren, worden bewoners gevraagd toestemming te verlenen. Uiteraard kunnen bewoners ook direct kiezen voor een van de 3 pakketten van KPN die op het netwerk beschikbaar zijn.

Als het succesvol is in Berkel en Rodenrijs, zullen ook de kernen Bleiswijk en Bergschenhoek op het glasvezelnetwerk worden aangesloten. KPN en Reggefiber zoeken nog naar oplossingen om ook de bewoners en bedrijven in de buitengebieden aan te sluiten op het glasvezelnetwerk in de gemeente.

Bron: Gemeente Lansingerland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste nieuwsitems