Main menu

Grote isp’s sluiten zich aan bij glasvezelproject Breednet

3 april 2008 – KPN, @Work, Multikabel, Casema en Unet gaan meedoen met het Breednet-project. Het initiatief moet bedrijven en maatschappelijke instellingen helpen aan een betaalbare glasvezelverbinding.

Breednet logoBreednet is actief in veertien gemeenten uit Noord-Holland, Flevoland en Utrecht en wordt gefinancierd door de drie deelnemende provincies, de betrokken gemeenten en het ministerie van Economische Zaken. Het project inventariseert naar eigen zeggen de behoefte aan snelle glasvezelverbindingen in de plaatsen waar al een glasvezelnetwerk ligt of binnenkort wordt aangelegd. Daarnaast sluit Breednet op basis van een zogenaamd ‘open partnership’ contracten af met dienstenaanbieders, waarbij maximumprijzen voor een glasvezelaansluiting worden gehanteerd. Hierdoor zouden ook bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf zich een snelle aansluiting kunnen veroorloven. Uit een onderzoek van de gemeente Amsterdam zou blijken dat zeven op de tien bedrijven belangstelling hebben voor een fiberverbinding.

Door het open karakter van de glasvezelinfrastructuur kunnen de aanbieders zelf hun dienstenpakket bepalen, zo stelt de organisatie. Het gaat onder andere om telefonie, internet, televisie, camerabewaking en ict-beheer. Nadat de organisatie een oproep deed aan isp’s om deel te nemen aan het initiatief, wist Breednet een contract te sluiten met KPN voor het leveren van diensten. De organisatie verwacht binnen enkele weken ook met @Work, Multikabel, Casema en Unet rond te komen. Daarnaast wil Breednet met een campagne het bedrijfsleven, overheidsinstellingen en non-profit organisaties gaan informeren over de mogelijkheden van een glasvezelverbinding. Via een postcodecheck kunnen geïnteresseerden controleren of een aansluiting op een glasvezelnetwerk mogelijk is op hun bedrijfslocatie. De deelnemende aanbieders kunnen vervolgens een offerte uitbrengen, waarna de potentiële klant zelf het meest interessante aanbod kan uitkiezen.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste nieuwsitems