Main menu

Swifterbant en Biddinghuizen blijven verstoken van glasvezel

DRONTEN, 15 januari 2010 – Er zijn onvoldoende aanmeldingen om het glasvezelnetwerk in Biddinghuizen en Swifterbant aan te leggen. Op 31 december eindigde de voorinschrijving voor inwoners uit de beide dorpskernen. De teller bleef steken op nog geen twintig procent aanmeldingen, waar veertig procent noodzakelijk is om het netwerk aan te leggen.

‘Het is een teleurstellend resultaat,’ zegt Solcon-directeur Peter van der Vlies. ‘Op grond van deze aantallen kunnen we niet tot aanleg overgaan. Solcon zal de extra financiering die nodig is om het project alsnog te laten slagen niet alleen op zich kunnen nemen. Zoals het er nu naar uit ziet, is het over.’ Van der Vlies wil nog wel kijken of er alternatieve scenario’s denkbaar zijn, maar acht de kans klein dat het project alsnog vlot getrokken wordt. ‘We zijn in overleg met een aantal partijen die hier mogelijk een rol in kunnen spelen. Als er nog ergens een opening zit zullen we die zeker nog nader onderzoeken,’ aldus Van der Vlies. Het project om de hele gemeente Dronten van glasvezel te voorzien startte al in september 2008. Eind vorig jaar kon in de kern Dronten gestart worden met de aanleg, in de plaatsen Swifterbant en Biddinghuizen bleek er te weinig animo. De beide dorpskernen gingen vorig jaar in de herkansing, maar opnieuw bleek de belangstelling te gering om tot aanleg over te gaan. Wel succesvol liep het project in Ketelhaven, waar ruim tweehonderd woningen medio 2010 van glasvezel worden voorzien. Hier was de belangstelling bijzonder groot: ruim tachtig procent tekende in op het aanbod.

Bron: Flevopost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste nieuwsitems