Main menu

Nieuwe wijken Waalsprong krijgen glasvezel

25 oktober 2011 – Glasvezel verdringt de kabel. Iedereen herinnert zich nog de overstap van antenne naar de kabel en nu wordt dat alweer ouderwets. Vanwege de haast onbeperkte capaciteit en ongeëvenaarde snelheid wint glasvezel stukje bij beetje terrein in Nederland. Over een paar jaar is het niet meer weg te denken; het is een welkome vernieuwing omdat het dataverbruik van internet en TV jaarlijks aanzienlijk groeit.

Een wijk met een glasvezelnetwerk is klaar voor de toekomst.

Laauwik en Lentseveld aangesloten op glasvezel
De nieuwe wijken in Lent krijgen als eerste wijken in de Waalsprong een glasvezelnetwerk. Alle woningen die op dit moment in aanbouw zijn, krijgen standaard een glasvezelaansluiting. Er wordt een glasvezelmodem in de meterkast geplaatst en de nieuwe bewoners hoeven alleen maar een abonnement te nemen bij een provider die zijn diensten (internet, tv, telefoon) via het glasvezelnetwerk aanbiedt. De grote providers in Nederland doen dat al en vele zijn bezig deze optie in hun aanbod op te nemen. Op de site www.eindelijkglasvezel.nl kunt u checken welke providers actief zijn op glasvezel in uw postcodegebied.

Na Laauwik volgen alle nieuwbouwprojecten in de Waalsprong en ook enkele reeds bestaande buurten, zoals Visveld. Bewoners van Visveld krijgen momenteel de kans om hun woning vrijblijvend en kosteloos te laten aansluiten op het glasvezelnetwerk. Marktleider Reggefiber legt het netwerk aan.

De voordelen van glasvezel
• Ongekend snel internet (informatie reist met de snelheid van het licht).
• Superieur tv kijken (glashelder beeld, glaszuiver geluid).
• Buitengewoon stabiel (glasvezel stoort niet, ruist niet, altijd constante kwaliteit).
• Nooit meer de kabel delen (uw internet is altijd even snel, hoeveel computers en tv’s er ook in
gebruik zijn).
• Voorbereid op de toekomst: HD, 3D, wat u ook gaat kijken, u bent er klaar voor.
• Verantwoorde keuze (glasvezel is energiezuinig en duurzaam).

Bron: Waalsprong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste nieuwsitems