Main menu

KPN mag glasvezeldienstverleners overnemen

AMSTERDAM, 17 oktober 2013 – Volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is de concurrentie op de breedbandmarkt niet in het geding als KPN vier glasvezeldienstverleners overneemt. Dat meldt KPN woensdag.

De overname van Concepts ICT, XMS, Edutel en KickXL werd op 9 november 2011 aangekondigd en is nu dus goedgekeurd door de NMa.

Door de overname groeit het marktaandeel van KPN op de breedbandmarkt naar eigen zeggen naar 41 procent. De partijen die overgenomen worden bieden net als KPN televisie, internet en vaste telefonie aan via het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Dat is een samenwerkingsverband van KPN en Reggeborgh.

Concurrentie
KPN concurreert volgens de NMa niet alleen met aanbieders van diensten via het glasvezelnetwerk van Reggefiber, maar ook met de kabelmaatschappijen en diverse aanbieders op het kopernetwerk.

Consumenten kunnen bovendien overstappen tussen de verschillende aanbieders ongeacht of deze via glas, koper of de kabel leveren. Alle leveranciers bieden bovendien een goed vergelijkbaar pakket van televisiezenders. Er blijft dus voldoende concurrentie over na de overname.

Ftth
KPN krijgt er na de overname zo’n 120.000 FttH-klanten bij. FttH staat voor Fiber to the Home. De penetratie van FTTH geeft weer hoeveel huishoudens er op glasvezel zijn aangesloten. Na afronding van de overname zal KPN meer dan 300.000 FttH-klanten hebben.

In april uitte de NMa overigens nog zorgen over de geplande overname. KPN zou in meerdere regio’s een te sterke positie krijgen. De bedrijven moesten een vergunning aanvragen voor de overname en die is nu dus goedgekeurd.

Bron: Nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste nieuwsitems