Main menu

Steeds drukker op glasvezelkabel

EINDHOVEN, 28 maart 2012 – Steeds meer providers bieden hun diensten aan op de glasvezelkabel. Voorheen hadden klanten in de regio te maken met één partij zoals OnsBrabantNet of OnsNet Eindhoven.

Nu zijn bijvoorbeeld ook KPN, Vodafone, Lijbrandt en XS4all actief. Ook gemeenten gaan zich steeds meer bemoeien met de aanleg van glasvezel. De Kempengemeenten hebben na bijna een jaar moeizaam onderhandelen in Bergeijk een intentieverklaring getekend met Reggefiber.

Dat bedrijf heeft nagenoeg al het glasvezel aangelegd dat in de regio tot in de huiskamer ligt. Reggefiber wilde aanvankelijk snel in Bergeijk aan de slag maar vond daarbij alleen de kernen interessant. Bergeijk en de Kempengemeenten waren het daarmee niet eens. Zij willen dan ook dat woningen in het buitengebied worden aangesloten op het breedbandnetwerk dat snel internet mogelijk maakt en waarop ook televisie-, radio-, en thuiszorgdiensten kunnen worden doorgegeven.

Bron: http://www.ed.nl/extra/dossiers/diverse/steeds-drukker-op-glasvezelkabel-1.1628813

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste nieuwsitems