Main menu

Belgacom sluit honderden huizen op glasvezel aan

16 oktober 2013 – Belgacom heeft drie nieuwe testprojecten voor fiber-to-the-home in gang gezet. In totaal worden 400 huizen in Brecht, Bredene en Brussel aangesloten op het glasvezelnetwerk. Wanneer een commerciële uitrol volgt wil Belgacom niet zeggen.

Belgacom is al tien jaar bezig met de uitrol van glasvezel, maar dan tot aan de straatkast. Met het direct aansluiten van huizen hield de aanbieder in 2009 testen in onder andere Sint-Truiden en La Louvière, maar die waren kleinschalig. Onlangs is het bedrijf drie nieuwe testprojecten begonnen in Bredene, Brussel en Brecht. In totaal gaat het om 120 percelen en 400 appartementen die betrokken zijn bij de fiber-to-the-home-projecten.

“In afwachting van de commerciële lancering genieten de testklanten alle voordelen van een ‘gigabit capable’ vezeltechnologie met een tripleplaypack met hoge internetsnelheid van 200Mbit/s downstream en 50Mbit/s upstream, Belgacom TV met vier decoders en een telefoonlijn”, zegt Belgacom in een verklaring die Tweakers ontving.

Hoewel Belgacom hiermee voor het eerst over een commerciële uitrol spreekt, vindt de provider het nog veel te vroeg om te zeggen wanneer klanten een betaald ftth-aanbod kunnen afnemen. “We zijn tevreden met vdsl2 voor het laatste gedeelte tot aan de huizen van klanten”, zegt Jan Margot tegen Tweakers. Belgacom gebruikt de testprojecten nog steeds als proeftuin volgens hem. “Bij de projecten gaat het om nieuwe wijken. Die mensen gaan natuurlijk niet terug naar koper en op een gegeven moment moet er betaald worden, maar het is nog te vroeg om iets te zeggen over een commercieel aanbod”, zegt Margot.

Bron: http://tweakers.net/nieuws/91980/belgacom-sluit-honderden-huizen-op-glasvezel-aan.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste nieuwsitems