Main menu

Half miljoen actieve glasvezelaansluitingen in Nederland

12 september 2013 – Reggefiber heeft vandaag in Amsterdam bij het vijfhonderdduizendste huishouden in Nederland een glasvezelaansluiting geactiveerd. In de wijk De Aker werd deze mijlpaal gevierd in aanwezigheid van stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Nieuw-West Achmed Baâdoud en Algemeen Directeur van Reggefiber Bert Nijboer.

De diensten werden bij de bewoners van de Cycladenlaan 30 in Amsterdam vandaag hoogstpersoonlijk door de stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud geactiveerd. Daarmee zijn zij het vijfhonderdduizendste Nederlandse huishouden dat dagelijks van de voordelen van glasvezel gebruik kan maken. Om optimaal de haarscherpe beeldkwaliteit via glasvezel te kunnen ervaren, ontvingen de bewoners als verrassing van Reggefiber ook een Smart-TV. De bewoners hebben voor een 500/500-verbinding gekozen, waarmee ze verzekerd zijn van de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid van 500 Mbps. Glasvezel is op dit moment de enige verbinding die deze hoge snelheden kan bieden.
Groeiend dataverkeer

Dat nu vijfhonderdduizend huishoudens actief gebruik maken van diensten op glasvezel past bij de toenemende digitalisering van Nederland en de wereld. Een glasvezelnetwerk zorgt voor een supersnelle en stabiele verbinding, waarbij de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid. En dat telt, want uploaden wordt met de dag populairder. Zo worden er steeds meer fotoboeken, online back-ups en websites gemaakt. Ook thuiswerken en het delen van foto’s en video’s neemt toe. Dit doen we steeds intensiever en we gebruiken hierbij steeds meer data: elk jaar groeit dit met 60%: in 2017 is het dataverkeer naar verwachting verdrievoudigd.

Sinds de start van de aanleg van het glasvezelnetwerk in 2005 heeft Reggefiber inmiddels ruim 1,5 miljoen huishoudens aangesloten. Vandaag hebben een half miljoen daarvan een actieve aansluiting. Dat wil zeggen dat er actief glasvezeldiensten worden afgenomen via een abonnement bij een serviceprovider. Steeds meer consumenten worden zich bewust van de voordelen van internet, televisie en bellen via glasvezel. Uit onderzoek* blijkt bijvoorbeeld dat 9% van de huishoudens televisie kijkt via internet, waarbij glasvezel in 6% van de huishoudens digitale ontvangst mogelijk maakt. Maar liefst 2,5 miljoen Nederlandse huishoudens maken bovendien gebruik van video on demand-diensten.**

Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud: “De bewoners van De Aker kunnen nu een afgewogen keuze maken wat voor aansluiting zij zelf willen. Ik ben verheugd dat wij de motie van de stadsdeelraad Nieuw-West om de digitale bereikbaarheid in Nieuw-West te verbeteren en te optimaliseren snel hebben kunnen realiseren door een goede samenwerking. Met de aanleg van glasvezel hebben we ruimte geboden voor innovaties en experimenten.”

Algemeen Directeur van Reggefiber Nijboer is trots op het bereiken van de mijlpaal. “We werken sinds 2005 aan het aanleggen van het glasvezelnetwerk in Nederland en zien het laatste jaar een forse groei in het gebruik ervan. Het hebben van een goede en stabiele verbinding wordt steeds belangrijker. Voor steeds meer apparaten is een online verbinding namelijk onmisbaar. Glasvezel helpt consumenten dan ook om deel te nemen aan de nieuwe online wereld.”

Bron: Eindelijkglasvezel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste nieuwsitems