Main menu

Google brengt Fiber naar kleine bedrijven

Google Fiber gaat voor het eerst een aantal kleine bedrijven aansluiten op zijn glasvezelnetwerk. De pilot vindt plaats in het Amerikaanse Kansas City. Tot op heden was de dienst alleen nog beschikbaar voor bewoners van de stad en een aantal publieke gebouwen.

googleVia een vragenlijst op de site van Google Fiber kunnen kleine bedrijven zich aanmelden. Vragen gaan onder andere over de hoeveelheid werknemers die het bedrijf in dienst heeft, de kantooruren en de huidige snelheid van hun internet. Bedrijven die zich aanmelden moeten ook bereid zijn Google van feedback over de dienst te voorzien.

Google schrijft dat de komende maanden een gelimiteerd aantal kleine bedrijven, in ruil voor feedback, zal worden aangesloten op Fiber. Volgens lokale media zou er grote interesse zijn voor het glasvezelnetwerk. Het zakelijk gebruik betekent een nieuwe stap voor de glasvezeldienst, dat nu nog kleinschalig is, maar uit kan groeien tot een speler van formaat op de Amerikaanse internetmarkt.

Google Fiber ging in 2011 van start met een bètatest op de Universiteit van Stanford. Het glasvezelnetwerk is inmiddels beschikbaar in Austin, Provo en Kansas City. Het bedrijf is momenteel bezig om in de komende drie jaar een snelheid van 10Gbit/s te kunnen leveren. Eerder kondigde het concern ook al aan dat er plannen zijn om nog eens 34 Amerikaanse steden internet via glasvezel aan te bieden.

Bron: http://tweakers.net/nieuws/95464/google-brengt-fiber-naar-kleine-bedrijven.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste nieuwsitems