Main menu

‘Veertienhonderd extra Waalrese huishoudens toch glasvezel’

WAALRE – Veertienhonderd Waalrese huishoudens ten westen en zuiden van de Markt in Waalre-dorp krijgen mogelijk toch al glasvezelaansluitingen. Eerder behoorden zij nog tot de drieduizend woningen die niet aangesloten konden worden omdat Kabeltelevisie Waalre (KT Waalre) de benodigde lening van twee miljoen euro niet kreeg van de bank.

De gemeente vindt het tot nu toe niet aan haar om garant te staan voor een ‘gezond, commercieel bedrijf’.

De veertienhonderd in Waalre-dorp kunnen alsnog worden voorzien omdat KT Waalre volgens De Lepper met budgetten binnen het plan heeft geschoven. “Voortschrijdend inzicht.”

Voor ruim zestienhonderd Waalrese huishoudens – rond Markt en Willibrorduslaan, ten zuiden van koningin Julianalaan, ten noorden van de Burgemeester Mollaan, ten westen van de Juliana de Lannoylaan en het buitengebied – blijft de aanleg van glasvezel erg onzeker. ‘Penibel’ en een ‘heel serieus’ noemt KT Waalre-directeur Ad de Lepper het probleem. Hij wil snel om tafel met de nieuwe wethouder die zich met dit onderwerp bezighoudt.

De aanleg van glasvezel voor zestienhonderd huizen zou in de Aalster wijk Ekenrooi al in maart beginnen. Dat wordt nu juni of juli. De aanleg duurt een maand of vier. Als in Ekenrooi vijftig procent voor glasvezel kiest, volgen de veertienhonderd aansluitingen in Waalre-dorp, zegt De Lepper. Hij acht de kans ’99 procent’ dat het percentage gehaald wordt. In het centrum van Aalst en Waalre koos namelijk bijna driekwart van de huishoudens voor glasvezel. Hierna kunnen ook deze bewoners alles in 1 glasvezel vergelijken.

Bron: http://www.ed.nl/regio/waalre/veertienhonderd-extra-waalrese-huishoudens-toch-glasvezel-1.4350274

Laatste nieuwsitems