Main menu

Ontdek glasvezel

Wat kun je allemaal doen met een glasvezel internetverbinding? Ontdek het allemaal.

Razendsnel internetten

De belangrijkste reden waarom veel mensen kiezen voor een glasvezel internet abonnement is omdat je razendsnel kunt internetten. Glasvezelkabels verliezen geen snelheid en maakt het daarom niet uit hoever je van een wijkcentrale woont. Indien je aangesloten bent op glasvezel kun je ongeacht de afstand gebruik maken van de beloofde snelheid door de provider. Hierdoor is het mogelijk om heel veel data uit te wisselen met andere computers en kun je in je huis bijvoorbeeld tegelijkertijd TV series streamen, films downloaden, online gamen met je Playstation 3/4 of Xbox en online surfen zonder enig gehaper. De snelheid van de ene dienst wordt dus niet beinvloed door een ander. Dus mocht je een 100 Mbps abonnement afnemen, dan zul je kunnen genieten van 12 MB downloadsnelheid per seconde. Deze snelheid geldt trouwens ook voor het uploaden. Daarom zijn de mogelijkheden eindeloos met een glasvezelverbinding.

Downloaden

Met glasvezel kun je heel snel up- en downloaden. Het is met een 100 Mbps abonnement mogelijk om tot 12,5 MB per seconde te downloaden. Dit betekent dat je in enkele minuten complete films kunt downloaden.

TV kijken

Je kunt op een glasvezel internet verbinding zonder einge problemen TV kijken. Uitzending gemist of andere programma’s zijn via je TV of computer zonder enige problemen te gebruiken. Je kunt dus al deze diensten tegelijkertijd in je huis gebruiken. Mocht iemand beneden High Definition TV kijken dan kun je zonder problemen boven op een computer films streamen. Speelt er dan op dat moment nog iemand online games op een Playstation 3 of 4? Geen punt. Al deze apparaten kunnen tegelijkertijd gebruikt worden.

Streamen

Er zijn veel streaming diensten. Gratis of betaald. Ongeacht welke dienst je ook gebruikt is het heel makkelijk om TV of films te streamen. Hier kun je een smart TV of computer voor gebruiken en zo de laatste films of TV series bekijken. Indien je ook over een HD-recorder beschikt kun je ook al je opgenomen films later op je gemak terugkijken.

Usenet

Volgens Wikipedia.nl is Usenet (ook bekend als ‘netnews’ of ‘news’) een wereldwijd, gedecentraliseerd netwerk voor de uitwisseling van, door de gebruikers gemaakte, tekstberichten of binaire bestanden. Alle berichten worden geplaatst in zogeheten nieuwsgroepen; een nieuwsgroep richt zich meestal op een specifiek onderwerp, gebruikt (als er van tekstberichten sprake is) een specifieke taal, en is soms beperkt tot een specifiek land, gebied of instituut.

Verder wordt Usenet gezien als een alternatief op het gebruik van torrents. Daarom is het mogelijk om films, TV series, boeken, games en ander software te downloaden vanaf dit netwerk. Het enige wat je nodig hebt om toegang te krijgen tot Usenet is een Usenet abonnement. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan pagina Usenet.

Overstappen naar glasvezel

Wil jij ook gebruik maken van razendsnel internet? Dan kun je overstappen van je huidige provider naar een andere dat glasvezel aanbiedt. Niet alle providers bieden glasvezel aan. Lees daarom op deze pagina hier meer over: overstappen naar glasvezel.

Glasvezel internet bestellen

Wil jij de overstap maken naar glasvezel? Ga dan naar de pagina glasvezel internet bestellen en kies je nieuwe glasvezel provider uit. Het is altijd verstandig om de pakketten op de website van de providers nader te bekijken.

Laatste nieuwsitems